Od 1 września 2018 roku nasze szkoły weszły w skład nowej placówki – Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Mrągowie. Adres nowej strony internetowej: https://www.ckziumragowo.pl/.

Zespół Szkół Zawodowych w Mrągowie

Szkolny serwis internetowy, strona 434

JAK ZDAWAĆ MATURĘ?

JAK ZDAWAĆ MATURĘ?

czwartek, 2011-03-17

To już kolejny raz, kiedy uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych mieli okazję obejrzeć prezentację matury na poziomie podstawowym z języków: angielskiego i niemieckiego. Jak co roku nauczyciele języków obcych przygotowali prezentację "na żywo" oraz multimedialną. W pierwszej części przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące egzaminu pisemnego, jego zasad, schematu, czasu trwania, zakazów i dobrych rad dla uczniów. Podczas prezentacji wyświetlono na ekranie przykładowy egzemplarz z formularza egzaminacyjnego.

OXFORD PROJECT COMPETITION

OXFORD PROJECT COMPETITION

wtorek, 2011-03-15

Wydawnictwo Oxford ogłosiło międzynarodowy konkurs na wykonanie projektu w języku angielskim pt. "Jak komunikujesz się z ludźmi wokoło Ciebie?". (oryg. How do you communicate with the pe ople around you?) Na formacie A3 należało wykonać plakat w dowolnej formie związany z tematem powyżej. Techniki wykonania były dowolne. Organizatorzy zachęcali do tworzenia form plastycznych i artystycznych bardziej niż słowotwórczo-językowych.

Konkurs

Konkurs "Ośmiu Wspaniałych"

czwartek, 2011-03-10

W Starostwie Powiatowym w Mrągowie dnia 10 marca 2011r. odbyło się podsumowanie Samorządowego Konkursu Nastolatków "Ośmiu Wspaniałych". Konkurs okazał się kolejnym sukcesem naszych uczniów, ponieważ pierwsze miejsce przypadło w udziale Monice Serowik uczennicy klasy drugiej Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych. Monika jest wolontariuszką od 2008 roku.

XVI Szkolny Konkurs Kulinarny o Tytuł

XVI Szkolny Konkurs Kulinarny o Tytuł "Mistrza Szkolnej Patelni"

środa, 2011-03-09

W dniu 8 marca 2011r. w Zespole Szkół Zawodowych odbył się XVI Szkolny Konkurs Kulinarny o Tytuł "Mistrza Szkolnej Patelni". Temat konkursu: "NOWOCZESNA, KREATYWNA KUCHNIA POLSKA- DANIE GŁÓWNE Z KACZKI Z JABŁKIEM I PIETRUSZKˇ W TLE". Konkurs miał charakter otwarty, udział brała młodzież zarówno z klas technicznych jak i zawodowych o profilu gastronomicznym. Do XVI Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o Tytuł "Mistrza Szkolnej Patelni" , który odbędzie się 14 kwietnia 2011 roku w Olsztynie zakwalifikował się zespół II w składzie: Angelika Stefaniak i Karolina Gawlik.

Smacznie i zdrowo - azjatyckie warsztaty kulinarne

Smacznie i zdrowo - azjatyckie warsztaty kulinarne

wtorek, 2011-03-08

Kuchnia azjatycka najczęściej kojarzona jest z kuchnią chińską , japońską i koreańską. Kontrast smaków to główna cecha wspólna dla różnorodnej kuchni azjatyckiej. Polega ona na kombinacji pięciu smaków: słodkiego, słonego, ostrego, gorzkiego i kwaśnego. To co charakteryzuje potrawy przyrządzane w Azji wschodniej to bardzo podobne ich składniki. Wszędzie używa się dużej ilości ryżu, makaronów, ryb, sosu sojowego oraz korzennych przypraw i ziół o bardzo przeciwstawnych smakach.

Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

czwartek, 2011-03-03

Po raz kolejny młodzież Naszej Szkoły wzięła udział w 19 Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Tym razem zbierane były pieniądze na pomoc dla dzieci z chorobami nefrologicznymi i urologicznymi. Ten finał był rekordowy bo uczniów skali kraju udało się zebrać największą jak do tej pory kwotę.

Najlepsi z najlepszych

Najlepsi z najlepszych

piątek, 2011-02-25

Dnia 24.02.2011r. w Urzędzie Wojewódzkim w Olsztynie 159 uczniów z Warmii i Mazur otrzymało stypendium Prezesa Rady Ministrów. Uczniom stypendia i gratulacje wręczył wojewoda warmińsko-mazurski Pan Marian Podziewski. Warunkiem otrzymania w/w stypendium była średnia ocen - minimum 4,75 oraz bardzo dobre zachowanie.

Targi Gastro Hotel - Mikołajki

Targi Gastro Hotel - Mikołajki

czwartek, 2011-02-24

Uczniowie klas Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych (4TUG, 3TUGa, 3TUGb, 2TUGa, 2TUGb - 80osób) zwiedzali targi kompleksowego wyposażenia obiektów gastronomicznych, uczestniczyli również w szkoleniu z zakresu: 1. Rodzaje przyjęć okolicznościowych. 2. Dobór menu do charakteru i rodzaju przyjęcia. 3. Organizacja pracy przy przygotowaniu do obsługi przyjęć okolicznościowych 4. Sposoby obsługi przyjęć okolicznościowych.

« 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 »